Elegant Rose

1 Şubat 2013 Cuma

'' EGZERSİZ YAPMADAN ÖNCE NE YEMELİYİZ ''


Spordan önce yediğimiz yemeklere dikkat edelim çünkü yaptığımız egzersizlerin üzerinde yediklerimizin etkisi çok buyuk.Egzersiz  öncesinde doğru ve hafif yiyecekler tüketirsek   kan şekerimizi dengeleyerek  fazla kilo yakmış oluruz.Egzersiz başlamadan bir saat önce  hafif bir atıştırmalık tüketmeliyiz
 C vitamin deposu olan meyve suyu fazla yağ  yakmamızı sağlar. Yulaf ezmesi yada Mısır gevreği sabah sporu için en uygun yiyecek,hata içine meyve karıştırdığınızda hem daha güzel bir tat yakalayabilir hem de daha yoğun enerji depolayabilirsiniz.Karbonhidrat açısından zengin olan muz, içerdiği şeker ve nişasta bakımından egzersiz sırasından yeterli enerjiyi sağlamak adına ideal bir seçim. Uzmanlar, spora başlamadan 45 dakika- 1 saat öncesinde yenilen orta boy bir muzun, tüm egzersiz rutininiz sırasında sizi zinde tutmaya yeterli olacağını söylüyorlar.
 Yoğurt:  Sindirimi kolay ve protein bakımından yüksek bir yiyecek olan yoğurt, zorlayıcı egzersizler sırasında güç ve enerjinizi korumaya yardımcı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için çok teşekkür ederim :)