Elegant Rose

19 Aralık 2012 Çarşamba

''YAĞ YAKICI BESİNLER''

Selam kızlar nasılsınız..Kızlar aranızda forma girmek ve zinde kalmak isteyenler var mı o zaman işe beslenme alışkanlığınızı düzenleyerek başlayın derim.Bol bol limon domates ve kivi yiyerek,yağlarınızı daha kolay yakarsınız.Çok önemli olan suyu içmeyi ihmal etmeyin..Forma girmek zayıflamanın yolu mutfaktan geçiyor.Yediklerinizin yararını ve nasıl işe yarayacaklarını anlamak için aşağıda yazdıklarıma göz atın:




Limon: C vitamininden çok zengindir. Detoks etkisi vardır. İçerdiği zengin C vitamini nedeni ile yağ yakımını hızlandırır. Özellikle salatalarınızı bol limonlu tüketmeye özen gösterin. 

YAĞ YAKANLAR 

Kivi: Kivi de içerdiği yüksek C vitamini sayesinde vücutta depolanan yağların yakılmasına büyük ölçüde yardımcı olur. 

Yeşil Çay: Vücutta kanın daha hızlı dolaşmasını sağlar. Bunun yanı sıra içeriğindeki kateçin maddesinin ödem atıcı etkisi vardır. Günde iki fincan yeşil çay içebilirsiniz. 

Brokoli: Güçlü bir antioksidan olan brokoli, zengin B ve C vitamini içeriği sayesinde metabolizmayı hızlandırır. Haftada iki-üç defa brokoli yemeyi ihmal etmeyin. 

Yeşil sebzeler: İçerdikleri zengin potasyumdan dolayı vücutta su toplanmasını önlerler. Tansiyonu düzene sokar ve metabolizmanın düzenli çalışmasını sağlarlar. Günlük mönünüzde en azından bir öğün yeşil yapraklı sebze yemeyi unutmayın. 

Baharatlar: Baharatlardan özellikle biberiye ve kekik, metabolizmanın çalışmasında çok etkilidir. Biberiye, et yemeklerine ve salataya konulabilir. Biberiye yağı ise salatalarda kullanılabilir. Aynı şekilde kekik de et yemeklerine ve salatalara konulabilir. Zencefil de metabolizmanın çalışması için önemli bir bitkidir, bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. 

Ananas: Ananasta bulunan enzimler balık, tavuk ve kırmızı etteki proteinin daha kolay parçalanmasına yardımcı olur. Böylece vücut aldığı proteinden daha fazla yararlanır. Ananas aynı zamanda vücudun enerjisini artırarak daha fazla yağ yakılmasına da yardımcı olur. Günde bir dilim ananas yemenin faydası çok büyüktür. 

Elma: Elmanın içinde bulunan pektin, tokluk hissi yaratıp uzun süre açlık hissetmemenizi sağlar. Böylece gereksiz atıştırmalar önlenmiş olur. Günde bir-iki tane elmayı hiç rahatsızlık duymadan yiyebilirsiniz. 

KARACİĞER DOSTU 

Enginar: Karaciğer dostu olarak tanıdığımız enginarın özelliği bol magnezyum içermesidir. Magnezyum yağ yakımını hızlandırır. Ayrıca bağırsakların çalışmasını sağlar. 

Kırmızı acı biber: Acı biber, vücut ısısını artırarak metabolizmayı hızlandırır. Rahatsız olmadığınız sürece yemeklerinizde kullanmanızı tavsiye ederim. 

Yaban mersini: Güçlü bir antioksidan olan yaban mersini, yüksek miktarda C vitamini içerir. Yaban mersini yağ hücrelerinin yakılmasında da büyük önem taşır. 

KAS YAPANLAR 

Kıvırcık salata: Potasyum açısından çok zengin olan kıvırcık salata ya da marul, kas yapımına yardımcıdır. İçerdiği zengin potasyum sayesinde, kas yapımını ve yağ yakılmasının hızlı olmasını sağlar. 

Kereviz: En büyük özelliği sindirimi kolaylaştırmasıdır. Bu sebeple diyet yapanların haftada iki defa kereviz yemelerinde fayda var. 

Domates: Potasyum bakımından zengin olup, içerdiği likopenden dolayı sindirim sisteminin iyi çalışmasını sağlar. İçindeki zengin vitamin ve mineraller de, insanı tok ve zinde tutar. Her öğünde bol miktarda domates tüketin. 

HAFTADA İKİ KEZ KIRMIZI ET YETER 

Balık: Omega 3 ve Omega 6 açısından çok zengin olup, kalp damar sağlığı açısından da çok yararlıdır. Ayrıca balığın metabolizmayı hızlandırma özelliği de vardır. Haftada mutlaka iki-üç defa, ızgara olmak şartıyla, balık çeşitlerinden yemeyi unutmayın. 

Kırmızı et: İçerdiği kaliteli protein sayesinde metabolizmayı çalıştırır. Sağlıklı bir metabolizma için haftada iki defa kırmızı et yemeniz yeterli. 

Tavuk: Tavuk da içerdiği zengin protein sayesinde metabolizmayı hızlandırır. Haftada iki-üç defa tavuk yemelisiniz. 

Sağlıkla kalın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için çok teşekkür ederim :)