Elegant Rose

7 Aralık 2012 Cuma

Sağlıklı Saç Uzatmanın Sırrı


Saç bayanın güzelliği .Uzun ve sağlıklı saç uzatmak  çoğu kadının hayali.Peki sağlıklı uzayan saçın  sırrı nedır?

Sağlıklı saçın sırrı,sağlıklı beslenme...Saçın ihtiyaci olan beslenme biçiminde tüm vitamin,mineral ve diğer besleyici maddelerin alımı esastır.Saç uzamak için öncelikle proteine ihtiyaç duyar.Vücutta yeterince protein depolanmamışsa sorun başlar.  Yeteri kadar demir almamak da saç kaybına yol açabiliyor.Yaptığınız diyetlere dikkat edin.Özellikle kısıtlayıcı diyetten kaynaklanan hızlı zayıflama ciddi saç kaybına sebep olabilir. Sıkı bir diyetle kısa sürede verilen kilolar, saçın normal ritmine olumsuz etki eder. Kilo kaybının ardından gelen 2-3 ayın sonunda saçda ciddi azalma görülebilir.Aşağıda yazdığım besinleri mutlaka tüketin.Sağlıklı saç için iyi gelen besinler..

Demir: Bu ihtiyacı sığır eti, midye, balık, istiridye ve sakatattan gidermelisiniz. Ayrıca zenginleştirilmiş tahıllar, soya, kabak çekirdeği, kuru fasulye, yeşil mercimek ve ıspanağı da unutmamalısınız.

Erik kurusu: Ciddi bir demir kaynağıdır, saçın kalitesini arttırır. Dökülmeyi, kuruluğu, incelmeyi önler.

Esmer pirinç: Esmer pirinç ciddi oranda B vitamini ve lif içerir. Sağlıklı saç için esmer pirinç tüketin.

Bezelye: Saça gereken farklı vitamin ve minerallere sahiptir: Demir, bakır, E vitamini...Karides: Zengin bir B 12 vitamini, demir ve bakır kaynağıdır. Saç dökülmesini engelleyecek güce sahiptir.

Barbunya fasulyesi: Zengin bir demir ve bakır kaynağıdır. Yüksek miktarda protein de içerir.
Omega-6 yağ asitleri dışında çinko, demir, B Vitaminleri (B1, B6 ve B9) ve protein ihtiva eder.

Kabak çekirdeği: Saçın en çok ihtiyaç duyduğu protein, Omega 6 yağ asidi, çinko ve demir içerir.Folik asit yoğun olarak kuşkonmaz, lifli yapraklar, tam tahıllar, portakal, çilek, yumurta, fasulye, mısır gevreği ve kavunda bulunur.

Biotin içeren yiyecekler ise; soya fasulyesi, yulaf, bezelye, esmer pirinç, ayçekirdeği, ceviz. İnositol de yoğun olarak pancar, karnabahar, patlıcan, böğürtlen, bezelye, greyfurt, mandalinada var. Vitamin E ise antioksidandır. Serbest radikallerle savaşarak saçı yaşlanmanın ve çevresel faktörlerin olumsuz etkilerinden korur. Vitamin E, kafa derisindeki kan dolaşımını hızlandırır ve hızlı uzamaya yardımcı olur.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için çok teşekkür ederim :)