Elegant Rose

7 Aralık 2012 Cuma

''SAĞLIKLI VE GÜR SAÇLAR İÇİN ALMAMIZ GEREKEN BESİNLER''


Daha önce sağlıklı saç uzatmanın sırrından bahsetmiştim. Şimdi de sağlıklı saç kaynağı olması gereken yiyecek neler olduğunu öğrenmek  için bu listeye bir göz atmanızda fayda var:

Somon balığı: Yoğun olarak Omega-3 yağ asitleri, yüksek kaliteli protein, B12 vitamini ve demir içerir. Omega-3 yağ asitleri kafa derisini güçlendirir. Yoksa vejetaryen misiniz? O halde öğünlerinizde mutlaka iki yemek kaşığı keten tohumu tüketmelisiniz.

Beyaz et: Tavuk ve hindi gibi kümes hayvanları yüksek kaliteli protein içerir. Bu da sağlıklı saç için çok önemli. Proteinin hiç yer almadığı ya da düşük kaliteli proteinin tüketildiği beslenme şekillerinde saç güçsüz, mat görünümlü, soluk renkli olur.

 Yumurta: Katı, rafadan, omlet, farketmez, yumurta saç için çok ama çok faydalı. Öncelikle bu gıda, aklınıza gelebilecek en yoğun protein kaynağı. Ayrıca içerdiği biotin ve vitamin B-12
de sağlıklı güzellik için önemli.

Koyu yeşil renkli sebzeler: Ispanak, brokoli gibi sebzeler zengin demir, kalsiyum içerir, ayrıca A ve C vitamini kaynağıdır. Yağlı besinler saç foliküllerini güçlendiren doğal saç kremleridir.

 Fasulye: Kuru fasulye ve barbunya saç sağlığı için olmazsa olmaz. İçerdikleri yoğun protein nedeniyle saçın sağlıkla ve hızla uzamasını sağlarlar. Bol miktarda da demir, çinko ve biotin içerirler. Biotin saç için büyük önem taşır.

Ceviz: Parlak, güçlü saçınız olsun istiyorsanız, doğal selenyum kaynağı olan cevizi mutlaka tüketin. Bu mineral hem saç deriniz hem de sağlığınız için gerekli. İçerdiği alpha-linolenic asit ve Omega-3 yağ asidi sayesinde ceviz, saçınıza büyük fayda getirir. Ayrıca ceviz, tıpkı badem ve kaju gibi ciddi bir çinko kaynağıdır.

Tam tahıllar: Tam tahıllar (ekmek dahil) ve mısır gevrekleri... Saç sağlığı için gereken çinko, demir ve B vitamini içerirler.

Yarım yağlı süt ürünleri: Yarım yağlı süt ürünleri, süt ve yoğurt gibi, önemli oranda kalsiyum ve mineral kaynağıdır. Ayrıca içerdiği süt proteinleri (casein) ve whey (kesilmiş süt suyu) yüksek kaliteli protein demektir. Yoğurt ve keçi peynirini de ara öğünlerde tüketmeyi ihmal etmeyin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için çok teşekkür ederim :)