Elegant Rose

23 Ocak 2013 Çarşamba

'' Zayıflamak ve Zayıf Kalmak ''


Kişinin bedensel zindeliği ve kilo durumu sağlını direkt olarak etkileyen etmenlerdendir. Kalp ve nabız atışlarından tutun, terleme bezleri, nefes alıp verme, ses tonundaki değişmeler gibi çoğu durum aşırı  kilonun etkilerinden sayılabilir. Bunun yanında vücudu yorarak erken yaşlanmaya sebebiyet verir ve yaş ömrünü kısaltır. Peki aşırı kilo başa çıkmanın yöntemleri nelerdir? Kilo verme, zayıflama ve diyet gibi enstrümanlar ne kadar etkili yöntemlerdir? Ne kadar süre uygulanmalıdır? İsterseniz sırasıyla bu konuları inceleyelim.

Öncelikle şunu bilmek gerektir ki; zayıflama başta kafada başlar. İyi motive olmuş ve istikrarlı bir biçimde bu motivasyonu koruyabilen bireyin zayıflaması yüksek olasılıklıdır. Zayıflamanın ilk süreçlerinde kişi kendini psikolojik açıdan güçlü hissederken ortalarına gelindiğinde vazgeçme eğilimi gösterir. Bunun iki sebebi vardır. Birincisi, kişinin beslenme düzeni değiştiği için hormonsal aktiviteleri değişir. Bir diğer sebebi ise, psikolojik olarak kendini bir tür çöküşte hisseder ve telaşa kapılır. Burada bireyin diyete başlarken bir zayıflama çizelgesi oluşturması büyük avantaj sağlayacaktır. Kişi kendini analitik düşünemediği bir durumun içinde bulduğu zaman dönüp bu çizelgeye bakabilir ve zayıflamaya başlarkenki motivasyonuna dönebilir.

Kilo vermek isteyen kişinin yanlışa kapıldığı bir diğer durum ise, hızlı kilo vermeye çalışmasıdır. Hızlı kilo verme çalışmaları için birey kendini hem psikolojik hem de fiziksel olarak fazla yorabilir. Elbette; zayıflama hapları, zayıflama egzersizleri, bitkisel zayıflama yöntemleri, zayıflama kemeri gibi zayıflama araçları kilo vermeyi hızlandırır. Yalnız vücuda fazla uygulandığı zaman şiddetli yan etki göstemeleri de muhtemeldir. Ayrıca her insanın bünyesi bir değildir. Bazı bünyeler hızlı kilo alıp verebilirken bazılarında ise bu süreç daha uzun sürmektedir. Bu hususta önemli olan başarının; istikrar, vazgeçmeme hatta yeri geldiği zaman kendinle inatlaşabilmekte yatmasıdır.

Zayıflamakta zorlanan kişilerin yanılgıya düştükleri nokta, uzun süredir alışılagelmiş olan bu beslenme programlarını değiştirmelerinin hiç kolay olmadığını anlamalarındadır. Bu gibi vücuda alıştırılmış olan durumların değiştirilmesi vücudun metabolizması ve yeni beslenme programına alışma durumu ile doğru orantılıdır.

Eğer vücudunuza sıkı bir diyet programına hazırlamak istiyorsanız, sabah kalkar kalkmaz ılık bir bardak su içerek güne başlamanızı  tavsiye ederim. 10 dakika sonra da bir tane elma yedikten sonra kahvaltıya başlarsanız hem sindirim sisteminizin kendini yenilemesine olanak sağlarsınız hem de kanser ve benzeri çoğu hastalığa karşı bağışıklık oluşturabilirsiniz. Gün içinde de beslenme programınızın çoğu bölümü sıvılara ve meyve türlerine ayırmanız yararınıza olacaktır. Örneğin muz ya da avakado gibi meyveler sizi hem tok hem de formda tutacaktır. Süreç boyunca diyet yemekleri tarifleri ve özel hazırlayabileceğiniz tariflerden de yararlanabilirsiz.

Sonuç  olarak, başarıyla tamamlanabilecek bir diyet programı. Önce kafada başlar. Ardından istikrarlı bir şekilde tüketile diyet yiyecek ürünleri, bitkisel takviyeler ve meyveler ile devam eder. Uzun ve sağlıklı bir ömür geçirmeniz dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için çok teşekkür ederim :)