Elegant Rose

6 Aralık 2012 Perşembe

''GÖZ MAKYAJI NASIL YAPILIR''



Gözler kalbin aynasıdır.Eğer güleç bir insansanız önce bunu gözlerinizde göstermeniz gerekir.Göz makyajı kirpik,kaş ve yüz boyama ile birlikte bir bütün olarak düşünülmelidir.Bir çok göz makyajı tekniği mevcuttur ancak size uygun olanı bulmanız gerekir.Çoğu kadın gözlerine siyah çekmenin gözleri daha derin ve anlamlı gösterdiğini düşünür.Ancak bu her yüz ve göz tipi için geçerli değildir.Gölgeli,kahve,çekik gibi bir çok göz makyajı yöntemi mevcuttur.
Küçük gözler:Gözlerinizin içine süreceğiniz aydınlatıcı kalem gözlerinizi daha büyük gösterir.Ayrıca kirpik üzeri ve kaş altlarına açık renkli far far kullanılarak daha iri bir görünüm sağlayabilirsiniz.Göz kapağınıza açık renkli far sürün ve orta koyulukta mat bir far ile gölgelendirin.Alt ve üst kirpiklerinize maskara sürmeyi unutmayın.
Çıkık gözler:Göz kapağını koyu renk far ile gölgelendirerek kaşa doğru açılan bir renk oluşturun.Koyu renkler gözlerinizi olduğundan daha basık göstereceği için dumanlı göz makyajı tam size göre.
Çukur gözler:Çukur gözler olduğundan daha küçük görüldüğü için birkaç teknik ile daha belirgin hale getirmek gerekir.Bunun için gözkapağıniza uçuk bir renk sürüp,farı çukurun hemen yukarısına kadar yaymalısınız.Kalemi göz kapağınıza ince bir şekilde çekmeye özen gösterin ve maskarayı üst bölüme yoğun,alt bölüme de daha hafif bir şekilde uygulayın.
Yakın gözler:Kaşlarınızın arasını genişleterek gözlerinizi daha uzak gösterebilirsiniz.Dikkati gözünüzün kuyruk kısmında yoğunlaştırmalısınız. Maskarayı gözün dış ucundaki kirpiklere uygulayın,göz pınarından göz kapağının ortasına kadar açık renk far kullanın, aylaynır göz pınarına yakın sürmek gözlerinizi daha bitişik gösterir.
Japonlar gibi çekik gözlere sahip olmak istiyorsanız,göz kaleminizi üst ve alt kirpiklerinin ortasından başlayarak göz bitimine kadar çekin.
Gözleriniz buyukse,iç kısımlarına kalem çekerek onları daha küçük gösterebilirsiniz.
Renkli gözlüyseniz, renkli göz kalemleri kullanmayı denemelisiniz. Mavi ve yeşil tonlarındaki kalemler bakışlarınızı yumuşatır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için çok teşekkür ederim :)