Elegant Rose

12 Aralık 2012 Çarşamba

DETOKS SİSTEMİ ZAYIFLATIR MI ?


Detoks diyeti yada diğer adıyla detoks kürleriyle zayıflama hakkında az çok bir şey biliyoruz. Ama ne kadar doğru ne kadar yanlış,doğru mu yapıyoruz yada bildiklerimiz doğru mu diye bir araştırmak istedim. Az çok bilgim vardı ancak bilmediklerimi de internette araştırınca öğrendim ve sizinle de paylaşmak istedim. Çünkü türk kadınının yapısı çoğunlukta kilo almaya müsait ve balık etli yapıda hal böyle olunca da diyete ve detokslara merakımız yüksek. Çok çabuk fazlalıklarımızdan kurtulmak istiyoruz ve detokslara yöneliyoruz. Tabi bu ne kadar sağlıklıdır,nasıl yapılması gerekir bununla ilgili öğrendiklerimi paylaşmak istiyorum. Ayrıca şunu belirtmek istiyorum detoks,diyet yapmak değildir detoks programlarıyla vücudumuzu toksinlerden arındırıp,dirençsiz kalmadan kilo verebiliriz.


Detoks nedir?

İnsan bedeni,bünyesinde sürekli olarak toksinler biriktiriyor. Bu nedenle, insan bedeninin de temizlenmeye, daha doğrusu yenilenmeye ihtiyacı var. Detoks,bunu yapabilmenizi sağlayan bir sistemdir. Bu sistemin uygulanmasıyla sindirim sisteminin oluşturduğu toksin maddeler vücuttan atılıyor ve bir tür arınma başlatılıyor. Eğer aşağıdaki rahatsızlıkları kendinizde gözlemleyebiliyorsanız,detoks zamanınız,daha doğrusu rahatlama zamanınız,gelmiş demektir.
-Sabah uyandığınızda ya da gün içinde bitkinlik ve yorgunluk hissediyorsanız.
-Çeşitli mide rahatsızlıklstınız varsa.
-Dilinizde ya da ağzınızın içinde yaralar çıkıyorsa.
-Fazlaca terliyorsanız ve teriniz kötü kokuyorsa.
-Vücudunuzda ödem oluşuyorsa.
-Tırnaklarınız inceliyor,kırılıyor ve üzerlerinde beyaz lekeler çıkıyorsa.
-Saçlarınız kuruyor,kırılıyor ve dökülüyorsa.



Detoks nasıl uygulanır?

Uzmanlar, üç günlük detoks programı toksinlerden arınmak için yeterli buluyorlar.Detoks boyunca bedenin tüm zararlılara kapatılıp;yeniden düzenlemesinde en önemli kısım beslenmeyle ilgili olan kısımdır. Öte yandan kişinin kendini rahatlatabilecek yöntemleri öğrenebilmesi,stresten uzak kalmaya çalışması,insan ilişkilerine dikkat etmesi,sigarayı bırakması,vücut temizliğine özen göstermesi ve egzersiz yapması da son derece gereklidir.
İyi bir detoks için bilinmesi gereken bazı noktaları şu şekilde sıralayabiliriz.
-Bol sıvı tüketin.(günde 10-15 bardak su)
-Uyanır uyanmaz bir yada iki bardak ılık su için.
Alkol,sigara,kafein,şeker,yağ ve kirli havadan uzak durun.
-Günde üç kez ortalama 35 dakikalık yürüyüşe çıkın.(Özellikle öğleden sonra)
-Hayvansal kaynaklı proteinlerden(et,süt,yumurta,peynir) uzak durun.
-Sebze,meyve ve tahıl tüketin.
-Sık ve küçük öğünler halinde yiyin.
-Kahvaltınızı mutlaka yapın.
-Öğle ve ikindi yemeğiniz son derece hafif olmalı.
-Akşam yemeğinizin porsiyonunu yarıya indirin.
-Özellikle akşam yemeği sonrası çıkılan yürüyüş sonrasında dinlendirici bir duş alınmalı. Duş esnasında derinize masaj yapabilirsiniz ya da derinizi keseleyebilirsiniz. Duş sonrarınsa ise cildinize dinlendirici masajlar yapabilirsiniz. 
-Yatmadan önce bitkisel çaylar içebilirsiniz.
-Yaşadığınız ortamları bol bol havalandırın ve kimyasal olarak üretilmiş ürünler kullanmayın.(kimyasal parfümler,cilalar,temizlik ürünleri vs.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için çok teşekkür ederim :)